Apple ar putea prezenta iPhone 5 pe 4 octombrie. Ce îmbunătăţiri ar putea avea

Apple ar putea prezenta marţi, în premieră, cel de-al cincilea model iPhone, de la care se aşteaptă un ecran mai mare, o mai bună calitate a semnalului şi alte îmbunătăţiri faţă de actualul model.

428 afișări
Imaginea articolului Apple ar putea prezenta iPhone 5 pe 4 octombrie. Ce îmbunătăţiri ar putea avea

iPhone 4 (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Apple a invitat presa la un "eveniment special" organizat marţi la sediul central din Cupertino, California, denumit "Let's talk iPhone" ("Să vorbim despre iPhone" - n.r.).

Locaţia aleasă de companie este neobişnuită, deoarece Apple organizează de obicei lansările de produse într-una dintre uriaşele săli de conferinţă din San Francisco.

Invitaţia nu oferă alte detalii, iar reprezentanţii companiei au refuzat să dea alte informaţii.

"Este iPhone 5", comentează analistul ThinkEquity Mark McKechnie, referindu-se la evenimentul de pe 4 octombrie.

Noul iPhone va fi primul produs important lansat după preluarea postului de director general de către Tim Cook, după ce Steve Jobs a demisionat în luna august.

Nu este clar dacă Jobs, care a preluat poziţia de preşedinte al Consiliului de Administraţie, va fi prezent la eveniment.

Analiştii anticipează că cel de-al cincilea iPhone va avea un ecran mai mare, procesor cu două nuclee şi o mai bună integrare cu serviciile de remote computing (cloud).

Alte îmbunătăţiri ar putea fi o antenă mai bună pentru o calitate mai ridicată a semnalului şi o cameră foto/video de 8 megapixeli, a declarat în august pentru Reuters o sursă apropiată situaţiei.

Noul model va fi produs de Hon Hai Precision Industries (Foxconn) şi Pegatron Corp, din Taiwan. Apple le-a transmis fabricilor să se pregătească pentru a produce un total de 45 milioane de unităţi, potrivit aceleiaşi surse.

Apple a lansat iPhone 4 în iunie 2010 în variante de 16 gigabytes şi 32 gigabytes de culoare neagră, adăugând în aprilie 2011 modele de culoare albă.

Compania prezintă de obicei un nou model iPhone la conferinţa anuală cu dezvoltatorii din luna iunie, însă a amânat în acest an lansarea.

Apple a vândut 20,34 milioane de iPhone-uri în trimestrul al treilea fiscal, încheiat pe 25 iunie, devenind potrivit analiştilor cel mai mare producător de smartphone-uri din lume.

Unii analişti anticipează că Apple va lansa, odată cu următoarea generaţie iPhone, şi o nouă variantă a modelului actual.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici