Apple, Intel şi Google vor să cumpere ceea ce a mai rămas în urma falimentului Nortel

Companii ca Apple, Intel, Google şi Ericsson se află în competiţie pentru a cumpăra mii de patente ale producătorului canadian de echipamente telecom Nortel, aflat în faliment, procesul de vânzare urmând să aibă loc în iunie, au declarat surse apropiate situaţiei pentru Wall Street Journal.

513 afișări
Imaginea articolului Apple, Intel şi Google vor să cumpere ceea ce a mai rămas în urma falimentului Nortel

Apple, Intel şi Google vor să cumpere ceea ce a mai rămas în urma falimentului Nortel (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Nortel a anunţat, săptămâna trecută, că amână vânzarea a 6.000 de patente şi aplicaţii până la 27 iunie, după ce iniţial procedura a fost programată pentru luni.

Patentele privesc tehnologie wireless şi pentru reţele de socializare.

Nortel, care a intrat în faliment în ianuarie 2009, a vândut cea mai mare parte a activelor.

La licitaţie a fost acceptată şi firma americană RPX, care cumpără patente în numele altor companii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici