Astra şi Omniasig au depus oferte pentru asigurarea flotei Tarom

Astra Asigurări şi Omniasig Vienna Insurance Group au depus, la finele lunii februarie, oferte pentru asigurarea flotei Tarom, au declarat pentru MEDIAFAX surse apropiate transportatorului aerian deţinut de stat.

119 afișări
Imaginea articolului Astra şi Omniasig au depus oferte pentru asigurarea flotei Tarom

Astra şi Omniasig au depus oferte pentru asigurarea flotei Tarom (Imagine: Petrica Tanase/Mediafax Foto)

Poliţa va fi încheiată pentru intervalul 1 mai 2011-30 aprilie 2012 şi va include servicii de asigurare CASCO pentru aeronave civile şi piese de schimb (inclusiv asigurare de reducere a franşizei CASCO deductibile la aeronave şi motoare de schimb) şi de asigurare de răspundere faţă de pasageri, bagaje, marfă, poştă şi terţi, potrivit anunţului de participare publicat pe site-ul www.tarom.ro.

Ofertele au fost deschise luni.

În prezent, flota operatorului aerian este asigurată de Astra, contractul urmând să expire la finele lunii aprilie.

Pentru această poliţă, compania a încasat o primă între 3 şi 4 milioane de dolari, potrivit sursei citate.

Suma asigurată de Astra se ridică la 522,5 milioane de dolari pentru poliţa CASCO şi de 750 milioane de dolari pentru partea de răspundere civilă faţă de terţi.

Astra a mai asigurat flota Tarom şi în anii 2007 şi 2008.

Pentru poliţa din 2007, asigurătorul a plătit o despăgubire de 10 milioane de dolari, în urma avarierii unui Boeing 737- 300 în luna decembrie a acelui an, după ce aeronava a lovit o maşină de întreţinere rămasă pe pista aeroportului internaţional Henri Coandă Bucureşti.

Tarom operează o flotă compusă din 26 aeronave.

Piaţa asigurărilor generale şi de viaţă a scăzut cu 5,7% în 2010, la 8,36 miliarde de lei.

Asigurările generale, care includ şi poliţele din domeniul transporturilor aeriene, au coborât cu 7,5%, la 6,69 miliarde de lei.

După nivelul primelor subscrise în 2010, Astra este cel mai mare asigurător local, cu afaceri de 1,11 miliarde de lei.

Omniasig nu a anunţat rezultatele pentru anul precedent.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici