Audi a înregistrat în martie cele mai bune vânzări lunare din istoria companiei

Audi, al doilea mare producător de maşini de lux din lume, a înregistrat în martie cele mai bune vânzări lunare din istoria companiei, de 170.450 de vehicule, în creştere cu 15%, alăturându-se astfel performanţelor Mercedes-Benz, datorită cererii din China.

124 afișări
Imaginea articolului Audi a înregistrat în martie cele mai bune vânzări lunare din istoria companiei

Audi a înregistrat în martie cele mai bune vânzări lunare din istoria companiei (Imagine: Mediafax Foto / AFP)

Mercedes-Benz, al treilea mare producător de maşini de lux la nivel mondial, a anunţat săptămâna trecută creşterea cu 13% a livrărilor din luna martie, de asemenea un nivel record al vânzărilor lunare, datorită cererii pentru modele compact şi sedanul Clasa S, transmite Bloomberg.

Audi a înregistrat în martie a 51-a creştere succesivă a vânzărilor, în timp ce livrările Mrcedez au depăşit 10% pentru a noua lună consecutiv.

Cei doi producători de vehizule de lux, precum şi liderul pieţei, BMW, au ca obiectiv atingerea unui nivel record al vânzărilor în acest an, datorită cererii din China.

Vânzările Audi au crescut luna trecută cu 37% în China, iar cele ale Mercedes cu 34%.

"Este improbabil ca creşterea vânzărilor din China să continue cu un astfel de ritm, anticipez că livrările vor avansa în acest an cu circa 20%", a declarat Frank Schwope, analist la NordLB în Hanovra.

Strategia Audi, divizie a grupului Volkswagen, este introducerea pe piaţă a 17 modele noi sau îmbunătăţite, în cadrul campaniei de a devansa liderul de piaţă BMW până la sfârşitul acestui deceniu.

În 2013, Audi a lansat o nouă versiune a modelului compact A3, iar în acest an introduce varianta sedan a modelului în SUA şi China.

În primul trimestru, vânzările Audi au urcat cu 12%, la 412.850 de autoturisme şi SUV-uri, un număr record pentru o astfel de perioadă.

BMW nu a publicat încă date privind vânzările din luna martie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici