Aurul a atins un nou record

Cotaţia aurului a urcat, miercuri, la un nou nivel record, peste 1.325 de dolari, în contextul deprecierii dolarului în raport cu euro, volatilitatea de pe pieţele valutare susţinând interesul investitorilor pentru plasamente în aur.

54 afișări
Imaginea articolului Aurul a atins un nou record

Aurul a atins un nou record (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Un anunţ al Băncii Japoniei privind înfiinţarea de fonduri care vor fi folosite pentru achiziţia de active, astfel încât să contribuie la deprecierea yenului, a susţinut creşterea preţului aurului. Măsurile adoptate de statele emergente pentru a limita aprecierea proprilor monede contribuie, de asemenea, la avansul cotaţiei aurului.

Cotaţia unciei de aur a crescut, marţi, pe piaţa spot europeană până la 1.328,05 dolari, cu circa 1% mai mult faţă de ziua anterioară. Preţul a revenit la 1.315,2 dolari pe uncie până la 11:29 GMT.

Dolarul s-a depreciat până la minimul a opt luni şi jumătate faţă de un coş format din şase valute importante, din cauza presiunilor exercitate pentru achiziţii de euro.

Aurul este influenţat de variaţiile cursului dolarului, deprecierea monedei americane tinzând să crească atractivitatea acestuia ca investiţie alternativă. În plus, aurul devine, prin deprecierea doalrului, mai ieftin pentru deţinătorii altor valute.

Cotaţia aurului a înregistrat recorduri pe parcursul a şase şedinţe consecutive până vineri.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici