Australia acuză Apple de publicitate incorectă privind noul iPad. Compania oferă clienţilor banii înapoi

Autoritatea pentru protecţia consumatorilor din Australia a acuzat Apple de publicitate incorectă pentru noua tabletă iPad, compania oferind tuturor clienţilor australieni care au cumpărat produsul opţiunea de a-l returna şi de a primi banii înapoi.

589 afișări
Imaginea articolului Australia acuză Apple de publicitate incorectă privind noul iPad. Compania oferă clienţilor banii înapoi

Australia acuză Apple de publicitate incorectă privind noul iPad. Compania oferă clienţilor banii înapoi (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Comisia australiană pentru concurenţă şi protecţia consumatorilor a acţionat Apple în justiţie pentru a determina compania să informeze clienţii că cea de-a treia generaţie a tabletei iPad nu se poate conecta la reţele mobile 4G în Australia din cauza incompabilităţii tehnice.

Conectivitatea 4G, la reţele de a patra generaţie, care oferă viteze mai mari de transfer al datelor, este una dintre caracteristicile cheie ale noului iPad.

Australia are o singură reţea 4G, operată de Telstra, care funcţionează însă pe o frecvenţă 4G diferită de cea a noului iPad.

Autoritatea pentru protecţia consumatorilor a cerut magistraţilor să oblige compania să-şi corecteze mesajele publicitare, să returneze banii clienţilor afectaţi de problemă şi să impună sancţiuni.

Avocatul companiei, Paul Anastassiou, a declarat, la tribunal, că Apple va transmite tuturor clienţilor australieni care au cumpărat noul iPad mesaje email în care va oferi returnarea integrală a banilor plătiţi pentru produs.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici