Autoritatea Navală Română restricţionează traficul naval din cauza acumulărilor de gheaţă

Autoritatea Navală Română (ANR) a decis să restricţioneze traficul naval în mai multe porturi de pe Dunăre, aflate în judeţul Constanţa, precum şi pe căile navigabile ale Canalului Poarta Albă - Midia Năvodari, din cauza acumulărilor mari de gheaţă.

212 afișări
Imaginea articolului Autoritatea Navală Română restricţionează traficul naval din cauza acumulărilor de gheaţă

Autoritatea Navală Română restricţionează traficul naval din cauza acumulărilor de gheaţă (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

Astfel, potrivit unui comunicat al ANR, din cauza acumulărilor mari de gheaţă generate de temperaturile foarte scăzute înregistrate în ultima perioadă, în anumite zone ale căilor navigabile naţionale s-au format poduri de gheaţă, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Prin urmare, pentru a asigura siguranţa transporturilor navale, începând cu data de 26 ianuarie, Autoritatea Navală Română a luat măsura restricţionării traficului naval în porturile Basarabi, Medgidia şi Luminiţa, precum şi pe căile navigabile Canal Poarta Albă - Midia Năvodari şi Bicaz/Lacul Izvorul Muntelui”, se arată în comunicat.

Reprezentanţii ANR mai precizeză că până în prezent nu s-au înregistrat evenimente de navigaţie provocate de această situaţie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici