Avertisment. Preţul bananelor va creşte, avertizează experţii

Bananele, cele mai exportate fructe din lume, se vor scumpi din cauza schimbărilor climatice, consideră experţii.

872 afișări
Imaginea articolului Avertisment. Preţul bananelor va creşte, avertizează experţii

Avertisment. Preţul bananelor va creşte, avertizează experţii

Impactul climatic reprezintă "o ameninţare uriaşă" la adresa aprovizionării cu banane, lucru care va duce la creşterea preţului acestora, a arătat Pascal Liu, economist senior, unul dintre experţii din industrie prezent la Forumul mondial al bananelor, care s-a reunit marţi la Roma pentru a aborda provocările cu care se confruntă acest fruct, relatează BBC.

Forumul reuneşte părţile interesate din industrie - comercianţi, ţări producătoare, exportatori şi instituţii de cercetare.

Dincolo de problemele de aprovizionare, bananele sunt sensibile la creşterile de temperatură, lucru care ar putea distruge culturile în unele zone, consideră experţii.

Unele magazine din Marea Britanie s-au confruntat recent cu penurie de banane din cauza furtunilor de pe mare, care au întârziat aprovizionarea.

Numai Marea Britanie importă în jur de 5 miliarde de banane în fiecare an, iar aproximativ 90% dintre acestea sunt vândute prin intermediul supermarketurilor.

Încălzirea globală atrage şi atrage şi boli ale plantaţiilor de bananieri, precum Fusarium Wilt TR4, o infecţie fungică, care a ajuns din Australia şi Asia în Africa şi în America de Sud.

Odată ce o plantaţie este infectată, aceasta ucide toţi bananierii, iar experţii spun că este extrem de greu de eliminat.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici