Banca Centrală a Norvegiei a majorat, în mod neaşteptat, rata dobânzii

Banca Centrală a Norvegiei (Norges Bank) a majorat, joi, principala rată a dobânzii cu un sfert de punct procentual, o decizie opusă altor economii dezvoltate, dar a informat că este puţin probabilă o înăsprire suplimentară a politicii monetare, pe fondul încetinirii economiei mondiale, transmite Re

183 afișări
Imaginea articolului Banca Centrală a Norvegiei a majorat, în mod neaşteptat, rata dobânzii

Banca Centrală a Norvegiei a majorat, în mod neaşteptat, rata dobânzii

Norges Bank a majorat de la 1,25% la 1,50% dobânda cheie, în linie cu prognozele a 15 din cei 29 de economişti intervievaţi de Reuters. Restul se aşteptau la menţinerea costului creditului.

Este a patra înăsprire a politicii monetare decisă de Banca Centrală a Norvegiei în ultimele 12 luni, dar guvernatorul Oeystein Olsen a declarat că, ţinând cont de perspectivele economice şi de echilibrul riscurilor, "rata dobânzii va rămâne probabil la acest nivel în următoarea perioadă".

În 2020, ar putea fi şanse de 40% pentru o nouă majorare a dobânzii", a susşinut Frank Jullum, economist al Danske Bank.

Anul acesta, economia norvegiană ar urma să crească cu 2,7%, a previzionat Norges Bank, cel mai rapid avans din 2012. Inflaţia ar urma să ajungă la 2,3%, depăşind ţinta Băncii Centrale, de 2%.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici