Banca Transilvania a obţinut în primul trimestru un profit de 84,4 milioane lei, în scădere cu 8%

Banca Transilvania (TLV) a înregistrat în primul trimestru un profit net de 84,4 milioane lei (19,2 milioane euro), în scădere cu 8% faţă de perioada similară a anului trecut, iar activele totale au crescut cu 2% faţă de finalul anului trecut, la 30,17 miliarde lei.

223 afișări
Imaginea articolului Banca Transilvania a obţinut în primul trimestru un profit de 84,4 milioane lei, în scădere cu 8%

Banca Transilvania a obţinut în primul trimestru un profit de 84,4 milioane lei, în scădere cu 8% (Imagine: Lucian Muntean/Mediafax Foto)

În primele trei luni ale anului trecut, banca a consemnat un profit net de 91,8 milioane lei. La finalul anului trecut, banca avea active totale de 29,57 miliarde lei.

Banca a constituit în primul trimestru provizioane provizioane de 75,69 milioane de lei, în scădere cu 9,6% faţă de perioada similară din 2012.

"Rezultatele BT pe primul trimestru sunt conforme cu aşteptările noastre, fiind obţinute într-un mediu economic care continuă să fie marcat de volatilitate pe plan local şi european. Suntem concentraţi pe optimizarea modelului nostru de business, iar obiectivele noastre pe anul în curs au în vedere creşterea veniturilor şi a eficienţei, precum şi creşterea valorii şi cotei noastre de piaţă", a declarat într-un comunicat preşedintele Consiliului de Administraţie, Horia Ciorcilă.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici