Bank of America va pierde poziţia de cea mai mare bancă din SUA, prin reorganizare

Bank of America, cea mai mare bancă din Statele Unite în funcţie de active, va pierde poziţia de lider în urma reorganizării orchestrate de directorul general, Brian Moynihan, care desface imperiul neperformant construit de predecesorul său Kenneth Lewis, transmite Bloomberg.

184 afișări
Imaginea articolului Bank of America va pierde poziţia de cea mai mare bancă din SUA, prin reorganizare

Bank of America va pierde poziţia de cea mai mare bancă din SUA, prin reorganizare (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Banca a fost la un moment dat cea mai mare din SUA în privinţa depozitelor, creditelor ipotecare şi a cardurilor de credit, dar situaţia s-a schimbat în condiţiile în care Moynihan restrânge operaţiunile cumpărate de Lewis cu peste 130 de miliarde de dolari.

După ce Moynihan va termina reorganizarea, numărul de angajaţi va fi mai mic cu câteva zeci de mii, iar Bank of America nu va mai fi lider în privinţa activelor, forţei de muncă şi serviciilor ipotecare.

Bank of America Corp vrea să reducă cheltuielile anuale cu cinci miliarde de dolari pe an, până în 2013, a declarat luni Moynihan.

Programul de restructurare se va concentra pe activităţile de retail şi pe arhitectura de sistem a băncii.

Bank of America avea la sfârşitul lui iunie 5.700 de sucursale la nivel naţional şi 287.000 de angajaţi.

Presa a relatat vineri că banca vrea să reducă numărul de posturi cu 40.000, în următorii trei ani.

"Nu contează să fii cel mai mare. Proiectul de reorganizare are rolul să facă banca mai uşor de administrat, mai concentrată şi mai mică", a declarat Moynihan.

Reprezentanţii Rezervei Federale (Fed) susţin planul de reorganizare a Bank of America, care corespunde opiniei autorităţilor de reglementare din întreaga lume că băncile mari trebuie să îşi simplifice operaţiunile.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici