Băsescu: Acordul cu FMI va prevedea păstrarea TVA şi cotei unice

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, luni, la finalul întâlnirii cu investitorii austrieci în România, că acordul cu FMI şi CE va cuprinde câteva elemente specifice unei ţări care nu trebuie salvată, împrumutul fiind doar "o centură de siguranţă".

23 afișări
Imaginea articolului Băsescu: Acordul cu FMI va prevedea păstrarea TVA şi cotei unice

Băsescu: Acordul cu FMI va prevedea păstrarea TVA şi cotei unice (Imagine:Mediafax Foto/AFP)

El a spus că România nu şi-a pus "o centură de salvare" prin acordul cu FMI şi CE, ci "o centură de siguranţă.

"Repet, o centură de siguranţă, pentru că foarte puţini analişti pot face precizări privind evoluţiile crizei", a spus şeful statului.

Băsescu a menţionat că "proba faptului că este vorba de o centură de siguranţă şi nu una de salvare" o face prin invitarea de a citi, imediat ce va fi dat publicităţii, acordul dintre România şi FMI şi UE, unde se va constata că sunt câteva elemente care nu sunt specifice unei ţări care trebuie să fie salvată, respectiv România nu trebuie să crească TVA, nu trebuie să reununţe la cota unică de 16% pe venit, nu trebuie să reducă salarii şi pensii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici