Băsescu: Băncile nu au niciun fel de disponibilitate să sprijine sectorul IMM

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, miercuri, la o reuniune a mediului de afaceri, că băncile nu au, în acest moment, în România, niciun fel de disponibilitate în a sprijini finanţarea IMM.

80 afișări
Imaginea articolului Băsescu: Băncile nu au niciun fel de disponibilitate să sprijine sectorul IMM

Băsescu: Băncile nu au niciun fel de disponibilitate să sprijine sectorul IMM (Imagine: Andrei Pungovschi/Mediafax Foto)

Băsescu a arătat că România are în momentul de faţă două mari probleme care vizează mediul de afaceri, una dintre ele fiind legată de finanţarea IMM.

"Este foarte clar că băncile nu au niciun fel de disponibilitate să sprijine acest sector şi aici trebuie făcut ceva. Vă asigur că în perioada următoare voi avea discuţii cu sistemul bancar", a anunţat şeful statului.

El a precizat că BNR a venit în întâmpinarea mediului de afaceri, reducând constant, în acest an, dobânda de refinanţare prin băncile comerciale.

Şeful statului a mai spus că a doua problemă care vizează mediul de afaceri este costul energiei.

Băsescu a participat, miercuri dimineaţă, la cea de a XXI-a ediţie a "Topului Naţional al Firmelor Private din România", organizată de Consiliul Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici