Băsescu cere miniştrilor să nu cadă în "plasa" propunerii lui Vlădescu privind acordul cu China

Preşedintele Traian Băsescu a cerut, miercuri, miniştrilor să nu cadă în "plasa" propunerii de încheiere a unei înţelegeri de finanţare cu China, arătând că un acord de tip preventiv presupune nişte condiţii şi că România dispune de suficiente fonduri pentru investiţii.

36 afișări
Imaginea articolului Băsescu cere miniştrilor să nu cadă în "plasa" propunerii lui Vlădescu privind acordul cu China

Băsescu cere miniştrilor să nu cadă în "plasa" propunerii lui Vlădescu privind acordul cu China (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

"Auzeam, şi profit de faptul că sunt aici şi atâtea televiziuni, sper că miniştrii nu vor cădea în plasa unei poveşit de genul «să luăm nişte bani din China». Sigur, China este unul dintre marii noştri prieteni, dar auzisem trăznaia «un precautionary agreement cu China». Păi, fraţilor, când ai un precautionary agreement, se pun nişte condiţii ! Unde vrem să ne întoarcem ? Deci, cred că trebuie să fim măcar inteligenţi", a spus Băsescu miniştrilor.

Şeful statului participă la şedinţa de miercuri a Guvernului.

Sebastian Vlădescu, fost ministru Finanţe, a declarat, într-un interviu pentru Ziarul Financiar, că România ar trebui să se gândească la un acord de tip preventiv de 3-4 miliarde euro pe care să îl încheie cu China, marea putere financiară a momentului, şi care să fie axat pe proiecte de investiţii, nu pe programe de reformă ca în cazul acordului cu FMI.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici