Băsescu: Dacă România ar utiliza cele 30 de miliarde de euro de la UE, ar trece mai uşor peste criză

Preşedintele Traian Băsescu a declarat luni, în prezenţa preşedintelui Autorităţii Naţionale Palestiniene, Mahmoud Abbas, că dacă România ar utiliza cele 30 de miliarde de euro, fonduri nerambursabile, de la UE, ar trece peste criza economică "mult mai uşor".

16 afișări
Imaginea articolului Băsescu: Dacă România ar utiliza cele 30 de miliarde de euro de la UE, ar trece mai uşor peste criză

Băsescu: Dacă România ar utiliza cele 30 de miliarde de euro de la UE, ar trece mai uşor peste criză (Imagine: Daniel Mihailescu/Mediafax Foto)

"În anul cel mai bun pentru investiţiile din România, în 2008, investitorii străini au investit 8,4 miliarde euro în România. Noi avem însă 30 de miliarde de euro nerambursabili pe care trebuie să îi investim în România în perioada 2010-2013. Aş face menţiunea că doar utilizând banii de la UE la un volum de 7-10 miliarde euro pe an, România ar putea să treacă mult mai uşor peste criza economică", a declarat Traian Băsescu.

Şeful statului român fusese întrebat de un jurnalist palestinian despre modul în care ţara noastră poate atrage investiţii din zona arabă.

"În seara aceasta (luni seară - n.r.) soseşte în România un grup de oameni de afaceri reprezentând un fond mutual din Emiratele Arabe care vizează investiţii în agricultură, iar proaspăt promulgata lege a parteneriatului public privat va fi de natură să stimuleze foarte mult investiţiile străine în România", a menţionat preşedintele Băsescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici