Băsescu: Statele interesate de Nabucco să declare împreună proiectul ca fiind prioritar

Preşedintele Traian Băsescu a declarat că speră ca statele interesate de realizarea proiectului Nabucco, precum Bulgaria, România, Ungaria, pe al căror teritoriu va trece gazoductul, dar şi cele beneficiare, cum ar fi Polonia, să semneze o scrisoare prin care să declare proiectul ca fiind prioritar.

196 afișări
Imaginea articolului Băsescu: Statele interesate de Nabucco să declare împreună proiectul ca fiind prioritar

Băsescu: Statele interesate de Nabucco să declare împreună proiectul ca fiind prioritar

Băsescu a subliniat că este nevoie de această declaraţie privind prioritatea Nabucco având în vedere concurenţa făcută de proiectul concurent - TAP, care prevede ca gazul azer să ajungă în Europa pe ruta Turcia-Grecia-Italia.

"Sper ca statele interesate - şi aici mă refer în primul rând la Bulgaria, România, Ungaria şi alte state - să fie în măsură să semneze împreună o scrisoare prin care să declare proiectul Nabucco ca fiind un proiect prioritar. Ştiţi probabil că este concurenţa deosebită pentru gazul azer între proiectul Nabucco şi proiectul TAP care merge mai la sud, între Grecia şi Italia", a declarat Băsescu, miercuri, înainte de plecarea la Summit-ul şefilor de stat din Europa Centrală, la Bratislava, în Slovacia.

Şeful statului a menţionat că este nevoie de o poziţie fermă şi unitară a tuturor statelor membre interesate, atât cele pe teritoriul cărora va trece gazoductul, cât şi cele care vor beneficia de livrările de gaze.

"Va trebui să avem o poziţie fermă, unitară, toate statele membre interesate şi aici nu vizez numai statele pe teritoriul cărora va trece conducta Nabucco, dar vizez şi şi statele beneficiare, cum ar fi de exemplu Polonia, care poate fi un mare beneficiar al gazelor transportate pe conducta Nabucco", a afirmat Băsescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici