Berceanu: Cele mai dificile probleme ale agriculturii sunt legate de subvenţii

Cele mai dificile probleme din ministerul Agriculturii sunt legate de bani, respectiv de subvenţia unor categorii de produse şi lucrări, a declarat, vineri, ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, care a preluat interimatul la Agricultură, după demisia lui Ilie Sârbu.

65 afișări
Imaginea articolului Berceanu: Cele mai dificile probleme ale agriculturii sunt legate de subvenţii

Radu Berceanu, ministrul interimar al Agriculturii (Imagine: Mihai Barbu/Mediafax Foto)

"Am avut o discuţie foarte bună cu domnul Sârbu, sunt probleme foarte dificile. Cele mai importante probleme din ministerul Agriculturii sunt legate de bani, respectiv de subvenţia unor categorii de produse şi lucrări", a spus Berceanu, la preluarea portofoliului ministerului Agriculturii, Pădurilor şi Dezvoltării Rurale.

El a adăugat că, în plus, mai este nevoie şi de bani care ar trebui plătiţi în acest an pentru calamităţi.

Berceanu a precizat că nu intenţionează să facă schimbări de personal în minister, în cazul în care nu vor fi demisii în masă.

Întrebat ce i se pare complicat la această instituţie, Berceanu a răspuns: "Totul mi se pare complicat".

Referitor la numirea de noi secretari de stat, ministrul interimar a spus că există în prezent în cadrul instituţiei un secretar de stat inginer agronom şi este posibil ca, dacă ceilalţi îşi dau demisia, să mai aducă pe cineva.

Premierul Emil Boc a anunţat, joi, componenţa noului Guvern, după demisia miniştrilor PSD, precizând că el va asigura interimatul la Ministerul Educaţiei, iar ceilalţi miniştri PDL vor prelua, tot cu titlu de interimat, conducerea celorlalte ministere, conduse până în prezent de social-democraţi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici