Berceanu: Contractul pentru Comarnic-Braşov va fi public, mai puţin ce vrea Vinci să rămână secret

Ministerul Transporturilor va face public contractul de concesiune pentru tronsonul de autostradă Comarnic-Braşov, primul de acest tip din România, după ce va primi din partea constructorului, grupul francez Vinci, informaţiile pe care grupul francez nu doreşte să le dezvăluie.

12 afișări
Imaginea articolului Berceanu: Contractul pentru Comarnic-Braşov va fi public, mai puţin ce vrea Vinci să rămână secret

Berceanu: Contractul pentru Comarnic-Braşov va fi public, mai puţin ce vrea Vinci să rămână secret (Imagine: Adi Pîclişan/Mediafax Foto)

"Contractul nu e neapărat secret", a declarat, marţi seară, ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Radu Berceanu, la B1 TV.

El a precizat că autorităţile române au trimis o scrisoare către Vinci în care a solicitat grupului francez detaliile care nu ar trebui prezentate, din raţiuni precum cele legate de concurenţă. Respectivele informaţii vor fi incluse într-o anexă, iar contractul în sine va fi disponibil online.

Berceanu, preşedintele grupului francez Vinci şi un reprezentant al companiei elene Aktor au semnat săptămâna trecută contractul de concesiune, pe 30 de ani, pentru tronsonul de autostradă Comarnic-Braşov, proiectul urmând să fie finalizat până în ianuarie 2014.

Statul va plăti în cei 30 de ani, în total, 4,8 miliarde de euro. Tronsonul va avea o lungime de 55 de kilometri, 30 de kilometri de tuneluri şi cinci noduri rutiere, la Comarnic, Sinaia, Buşteni, Predeal şi Râşnov.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici