Bernard Arnault, fondatorul gigantului de lux LVMH, îl lasă în urmă pe Elon Musk

  • Bernard Arnault, cea mai bogată persoană din lume, îşi consolidează avansul în faţa lui Elon Musk, aflat pe locul al doilea, notează Ziarul Financiar.
  • Magnatul luxului vinde bunuri mai scumpe, în timp ce fondatorul Tesla Inc. reduce preţurile la vehiculele electrice.
1298 afișări
Imaginea articolului Bernard Arnault, fondatorul gigantului de lux LVMH, îl lasă în urmă pe Elon Musk

Francezul care se află în spatele LVMH şi-a văzut averea crescând joi cu 12 miliarde de dolari, ajungând la aproape 210 miliarde de dolari, un nivel record şi a doua cea mai mare creştere într-o singură zi din istorie, potrivit Bloomberg Billionaires Index. Musk valorează 180 de miliarde de dolari, după ce a câştigat 3,8 miliarde de dolari.

Creşterea averii lui Arnault, în vârstă de 74 de ani, a venit după ce investitorii au aplaudat vânzările trimestriale publicate de producătorul genţilor Louis Vuitton, al şampaniei Moet & Chandon şi al rochiilor Christian Dior. Acţiunile LVMH au crescut cu 5,7%, atingând un nivel record în tranzacţiile de la Paris, propulsându-l în topul primelor 10 companii din lume, cu o capitalizare de piaţă de 444 miliarde de euro (491 miliarde de dolari).

Relativ discret, Arnault - a cărui familie deţine 48% din capitalul social al LVMH - s-a alăturat la începutul acestei luni lui Musk şi lui Jeff Bezos de la Amazon.com Inc. ca fiind singurele persoane a căror avere a depăşit 200 de miliarde de dolari. El este prima persoană din afara SUA care reuşeşte această performanţă.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici