BET, indicele de referinţă al Bursei de la Bucureşti, încheie pe plus pentru a treia şedinţă la rând

Indicele de referinţă al Bursei de Valori Bucureşti, BET, a crescut joi cu 0,37%, a treia sesiune de trading pe plus. În 2023, indicele s-a apreciat cu 4,8%, conform datelor BVB, informează Ziarul Financiar.

204 afișări
Imaginea articolului BET, indicele de referinţă al Bursei de la Bucureşti, încheie pe plus pentru a treia şedinţă la rând

BET-FI, unde sunt incluse cele cinci societăţi de investiţii financiare (SIF-uri) şi Fondul Proprietatea (FP), a fost singurul indice de la BVB pe minus, cu o pierdere de 0,4% în şedinţa de joi. De asemenea, BET-FI este singurul indice în teritoriu negativ anul acesta, cu o depreciere de 0,5%. La polul opus, indicele BET-NG al energiei şi utilităţilor a urcat cu 6,3%.

Lichiditatea înregistrată de acţiuni a fost de 27,5 milioane de lei, în creştere cu 5,3% faţă de ziua precedentă, 26,1 milioane de lei.

Din indicele BET, acţiunile MedLife (M) au crescut cu 1,6%, pe tranzacţii de 8,6 milioane de lei, aproximativ o treime din lichiditatea de joi. Celelalte companii cu creşteri de peste 1% au fost BRD – Groupe Société Générale (BRD), Transelectrica (TEL), Transgaz (TGN) şi TeraPlast Bistriţa (TRP). Pe de altă parte, acţiunile BVB au pierdut 2,2%, pe un rulaj de 260.000 de lei.

Dincolo de indicele principal, Oil Terminal s-a apreciat cu 4%, iar Prebet Aiud a coborât cu 7,5%.

Indicele paneuropean Stoxx avea un avans de 0,4% spre finele şedinţei. În Statele Unite, S&P 500 creştea cu 0,2% după ce economia americană s-a majorat cu 2,9% în T4/2022.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici