BMW a crescut cu 43% producţia de automobile electrice i3

BMW a crescut producţia de automobile electrice "i3" cu 43%, de la 70 la 100 de unităţi pe zi, pentru a face faţă comenzilor, care au depăşit aşteptările companiei germane.

204 afișări
Imaginea articolului BMW a crescut cu 43% producţia de automobile electrice i3

BMW a crescut cu 43% producţia de automobile electrice i3 (Imagine: Mediafax Foto / AFP)

Fabrica de la Leipzig, unde este asamblat modelul, şi-a intensificat activitatea în ultimele săptămâni şi va produce anual aproximativ 20.000 de modele, de aproape două ori mai mult faţă de prognoza iniţială de vânzări a BMW, potrivit Bloomberg.

BMW a lansat modelul i3 în luna noiembrie şi va introduce, din luna iunie a acestui an, modelul sport hibrid i8. Ambele automobile au caroseria din fibră de carbon, pentru reducerea greutăţii şi eficientizarea consumului.

Grupul german a anunţat, în luna februarie, că va inaugura o a doua hală de producţie la fabrica de fibră de carbon deţinută în joint venture cu SGL Carbon.

BMW a precizat, într-un comunicat citat de Bloomberg, că i3, disponibil la lansare numai în Europa, a fost introdus recent şi în Statele Unite, compania anticipând că SUA va fi cea mai mare piaţă pentru automobilul electric.

Acţiunile BMW au crescut cu 5,8% de la începutul anului, capitalizarea de piaţă a companiei urcând la 57,9 miliarde euro.

BMW estima, în luna octombrie a anului trecut, că va vinde în 2014 peste 10.000 de automobile i3, după un volum iniţial de comenzi pentru 11.000 de unităţi.

Audi, parte a grupului Volkswagen, dezvoltă variante hibrid ale modelelor existente de autoturisme, evitând pentru moment propulsia exclusiv pe bază de baterii având în vedere autonomia redusă a acestor sisteme. Totodată, Audi nu a investit masiv în producţia de fibră de carbon, limitând utilizarea mateiralului la marca de lux Lamborghini.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici