BMW suspendă parţial producţia la trei fabrici, din cauza norului de cenuşă

Constructorul german de autovehicule BMW a anunţat, marţi, suspendarea parţială a producţiei de autovehicule la trei uzine din Germania până joi, după ce haosul din traficul aerian, provocat de norul de cenuşă rezultat în urma erupţiei vulcanice din Islanda, a afectat aprovizionarea cu piese.

35 afișări
Imaginea articolului BMW suspendă parţial producţia la trei fabrici, din cauza norului de cenuşă

BMW suspendă parţial producţia la trei fabrici, din cauza norului de cenuşă (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Măsura are un impact negativ de 7.000 de autovehicule asupra producţiei.

Întreruperea activităţii va afecta din această seară uzina BMW din Dingolfing, urmând să fie extinsă de miercuri la fabricile din Munchen şi Ratisbonne, a declarat un purtător de cuvânt al grupului german pentru AFP.

Cele trei fabrici sunt localizate în sudul Germaniei şi reprezintă cele mai importante facilităţi de producţie ale BMW. În 2009, acestea au livrat 651.000 de maşini.

"Scopul nostru este să revenim la normal vineri. Producţia din afara Germaniei nu este afectată şi nici livrările către clienţi", a spus reprezentantul grupului. Purtătorul de cuvânt nu a putut oferi o cifră a costurilor acestei măsuri.

Decizia BMW este motivată de imposibilitatea subcontractorilor săi de a asigura livrarea unor piese şi componente electronice, din cauza paralizării traficului aerian în Europa.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici