BNR: Consumul pe datorie nu va muri. Va dobândi însă forme noi

Fără indoială că dictonul "Dacă merg construcţiile, merge şi economia" nu şi-a pierdut actualitatea. Dar astăzi, într-o vreme în care ponderea economiei monetare creşte, este tot atât de actual şi un alt dicton: "Dacă banii circulă şi sunt sănătoşi, înseamnă că merge şi economia", a declarat Adrian Vasilescu, consilierul guvernatorului BNR.

23 afișări
Imaginea articolului BNR: Consumul pe datorie nu va muri. Va dobândi însă forme noi

BNR: Consumul pe datorie nu va muri. Va dobândi însă forme noi (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

Aşa că, în afara "mirosului de ciment", indiciu pe care statisticienii nu-l pot ignora când măsoară dinamica creşterii economice, este obligatoriu să fie luat în calcul şi "mirosul banilor". Iar interesul nostru acum, poate mai mult decât în anii de dinainte de criză, se îndreaptă nu numai spre banii ce exprimă salarii, pensii, venituri din afaceri sau cheltuieli bugetare, ci şi spre banii din bănci, a spus consilierul guvernatorului BNR.

Citeşte mai multe pe www.zf.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici