Boagiu: "Într-o vreme mi se spunea «Madam Fiscal Space»". Apelativul nu mai este de actualitate

Ministrul Transporturilor, Anca Boagiu, a declarat că "într-o vreme" i se spune "Madam Fiscal Space", întrucât invoca nevoia de spaţiu fiscal pentru utilizarea de fonduri, dar apelativul nu mai este de actualitate, întrucât Ministerul Finanţelor a creat un "buffer" care permite cheltuirea banilor.

40 afișări
Imaginea articolului Boagiu: "Într-o vreme mi se spunea «Madam Fiscal Space»". Apelativul nu mai este de actualitate

Boagiu: "Într-o vreme mi se spunea «Madam Fiscal Space»". Apelativul nu mai este de actualitate (Imagine: Andreea Balaurea/Mediafax Foto)

"Într-o vreme mi se spunea «Madam Fiscal Space», fiind vorba de acel spaţiu pe care l-am invocat ca fiind un element de constrângere pentru dezvoltarea infrastructurii. Acum nu mai este nevoie să mi se spună aşa, pentru că există un buffer (fond de rezervă, tampon, n.r.) de la Ministerul Finanţelor, de unde putem cheltui bani", a afirmat joi Boagiu, într-o conferinţă de presă.

Ea a spus că Ministerul Transporturilor ar avea nevoie să investească 15 miliarde euro pentru a aduce infrastructura de transport la standardul mediu din Europa. Suma reprezintă triplul bugetului din acest an.

"Nu mă plâng şi vreau să mulţumesc public unor persoane care au înţeles nevoia de investiţii în infrastructură: reprezentanţilor FMI, care uneori sunt criticaţi pe nedrept, ai Băncii Mondiale, BEI, ai Consiliului Investitorilor Străini şi prietenului meu, ministrul Finanţelor (Gheorghe Ialomiţianu - n.r.), care a luptat lângă mine pentru a obţine mai mulţi bani", a spus Boagiu.

Boagiu a participat, joi, la o conferinţă pe tema investiţiilor organizată de Consiliul Investitorilor Străini, unde a fost prezent şi ministrul Finanţelor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici