Boc: Ce spune fostul premier e o gogoaşă, Fondul de Dezvoltare este golit

Fondul Naţional de Dezvoltare, în care premierul Tăriceanu susţine că sunt 11 miliarde lei, este golit din punct de vedere financiar şi conţine doar bani fictivi, deoarece banii obţinuţi din vânzarea Băncii Comerciale Române şi din alte privatizări au fost cheltuiţi, a declarat premierul Emil Boc.

19 afișări
Imaginea articolului Boc: Ce spune fostul premier e o gogoaşă, Fondul de Dezvoltare este golit

Boc: Ce spune fostul premier e o gogoaşă, Fondul de Dezvoltare este golit

"Fondul Naţional de Dezvoltare este practic în acest moment golit din punct de vedere financiar, nu există bani reali, există numai bani fictivi. Ştiţi ce spunea Kant? Nu-i totuna să ai 100 de taleri în cap sau să-i ai în buzunar. Ei, exact aşa este şi cu domnul Tăriceanu. Banii pe care i-a avut din vânzarea BCR şi din alte privatizări i-a cheltuit. Pe ce? Numai el să ne spună. Nu există. Există doar ca valoare contabilă şi cu această valoare contabilă te-ai putea duce să împrumuţi de pe piaţă bani în alt context internaţional. Deci nu există banii aceştia, e o gogoaşă, e o minciună", a spus Boc joi seara, la postul public de televiziune.

El a mai arătat că rezervele valutare nu au legătură cu activitatea Guvernului, ci sunt la Banca Naţională a României.

Fostul premier Călin Popescu Tăriceanu a declarat, joi, că în Fondul Naţional de Dezvoltare se găsesc 11 miliarde lei, care ar permite actualului Guvern să-şi acoprere deficitul de finanţare, el susţinând că bani sunt, dar guvernanţii ar trebui să şie unde să-i caute şi cum să-i folosească.

Citeşte şi:

Tăriceanu: Fondul de dezvoltare are 11 miliarde lei, bani sunt, dar ar trebui să ştie unde să caute

Pogea: Neimpozitarea profitului reinvestit va fi aplicată din 2010

Salariile în sectorul bugetar ar putea fi majorate în acest an cu 5%

Proiectul de buget pentru 2009 a fost aprobat de Guvern

Tăriceanu: Guvernul ar vrea să fie şi cu buzele unse şi cu slănina în pod

Pogea: Contribuţiile de asigurări sociale vor creşte cu 3,3 puncte procentuale

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici