Boc: Deocamdată, suntem în graficul creşterii economice de 1,5 la sută în 2011

Premierul Emil Boc a declarat, vineri, că România se află în graficul creşterii economice de 1,5 la sută pentru acest an, uşoara încetineală a exporturilor şi a producţiei industriale urmând să fie compensată de agricultură şi investiţii.

291 afișări
Imaginea articolului Boc: Deocamdată, suntem în graficul creşterii economice de 1,5 la sută în 2011

Emil Boc (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Boc a declarat, pe centura de ocolire a municipiului Cluj-Napoca pe relaţia est Vâlcele-Apahida, că principalul actor care are rolul primordial în investiţii este statul şi că în acest an s-au alocat pentru acest domeniu 36 de miliarde de lei.

"Trimestrul al treilea, inclusiv luna septembrie, este decisiv pentru creşterea economică a României. Deocamdată suntem în graficul creşterii economice de 1,5 la sută pe acest an, iar în condiţiile în care, în luna iunie, am observat o uşoară încetineală a exporturilor şi a producţiei industriale, trebuie să compensăm cu agricultura şi investiţiile. Principalul actor care, în investiţii, are rolul primordial este statul. În acest an avem investiţii de 36 de miliarde de lei, în creştere faţă de 33, cât au fost anul trecut. Anul viitor, vom avea 43 de miliarde de lei tot pentru investiţii, pentru finalizarea de centuri ocolitoare, de autostrăzi, de drumuri", a spus Boc.

Reprezentanţii Ministerului Finanţelor se vor întâlni, la sfârşitul lunii septembrie, cu oficiali ai FMI şi Comisiei Europene pentru a stabili dacă va fi menţinută prognoza de creştere economică de 1,5% pentru acest an, declara, joi, ministrul Gheorghe Ialomiţianu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici