Boc: În acest an creşterea economică va fi între 1,5 şi 2 la sută

Premierul Emil Boc a declarat duminică la Deva că în acest an creşterea economică va fi între 1,5 şi 2 la sută, "cu prognoză bună de creştere în 2012", adică 4-4,5 la sută.

67 afișări
Imaginea articolului Boc: În acest an creşterea economică va fi între 1,5 şi 2 la sută

Boc: În acest an creşterea economică va fi între 1,5 şi 2 la sută (Imagine: Gabriel Petrescu/Mediafax Foto)

Boc a spus, referitor la declaraţiile şefului delegaţiei FMI în România, Jeffrey Franks, potrivit cărora ţara are toate şansele să iasă din recesiune după primul trimestru al acestui an, că faptul că această informaţie este dată de un oficial FMI întăreşte ideea că lucrurile merg într-o direcţie bună în România.

"Procentul de creştere economică pentru acest an este cel pe care îl avem în bugetul de stat şi în acordurile cu FMI, Comisia Europeană şi Banca Mondială: o creştere economică între 1,5 şi 2 la sută, cu prognoză bună de creştere în 2012, adică 4-4,5 la sută", a spus Boc.

România va ieşi din recesiune la finele lunii martie, creşterea economică va urma o traiectorie ascendentă de la un trimestru la altul, iar populaţia va simţi că situaţia s-a îmbunătăţit până la jumătatea acestui an, a declarat pentru MEDIAFAX şeful misiunii FMI în România, Jeffrey Franks.

"Există întotdeauns un grad de incertitudine şi nu ştiu exact care va fi cifra de la sfârşitul primului trimestru, dar cred că indicatorii privind economia României sunt aproape universal pozitivi. Există şi unele excepţii, dar dacă ne uităm la producţia industrială, creşterea este foarte robustă, iar evoluţia exporturilor, de asemenea, foarte pozitivă. Chiar şi cele negative, precum vânzările din retail sunt mai puţin negative decât erau, iar indicatori precum încrederea consumatorului s-au îmbunătăţit", a adăugat Franks.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici