Boc: Măsurile de austeritate vor fi aplicate doar până la sfârşitul acestui an

Proiectul de lege privind reducerea cheltuielilor bugetare pentru care Guvernul îşi va asuma răspunderea va stabili în mod distinct că măsurile de austeritate sunt aplicate până la 31 decembrie 2010, în condiţiile în care din 2011 vor fi aplicate Legea pensiilor şi modificările la Legea salarizării.

29 afișări
Imaginea articolului Boc: Măsurile de austeritate vor fi aplicate doar până la sfârşitul acestui an

Boc: Măsurile de austeritate vor fi aplicate doar până la sfârşitul acestui an (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

"Pentru 2011, în condiţiile Legii bugetului de stat, Legii salarizării unitare şi Legii pensiilor aflată în Parlament se creează premisele pentru a reveni la o creştere sănătoasă a pensiilor şi salariilor", a spus Boc.

Guvernul îşi va asuma răspunderea în faţa Parlamentului pentru două proiecte de lege, dintre care unul va conţine măsuri de reducere a cheltuielilor bugetare, iar al doilea proiect va reglementa recalcularea pensiilor conform principiului contributivităţii şi reevaluarea pensiilor de invaliditate.

Proiectele de lege vor fi transmise Parlamentului după avizul CES.

Decizia a fost anunţată de premierul Emil Boc, la finalul reuniunii liderilor Coaliţiei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici