Boc: Orice acţiune de violenţă periclitează stabilitatea economică a României

Orice acţiune de violenţă periclitează stabilitatea economică a României, deoarece în aceste condiţii există riscul unei creşteri a costurilor de împruumut pentru finanţarea deficitului, a declarat, luni, premierul Emil Boc.

719 afișări
Imaginea articolului Boc: Orice acţiune de violenţă periclitează stabilitatea economică a României

Boc: Orice acţiune de violenţă periclitează stabilitatea economică a României (Imagine: Shutterstock)

"Este clar că, pe termen mediu şi lung, orice acţiune de violenţă periclitează situaţia stabilităţii economice a ţării, cu consecinţe pentru buzunarele fiecăruia dintre noi, de data aceasta în plan negativ, pentru că există riscul creşterii primei de risc, a costurilor cu care o ţară îşi finanţează împrumutul şi deficitul", a spus Boc.

El a arătat că, din acest motiv, un stat de drept trebuie să garanteze condiţiile legale şi paşnice pentru exprimarea punctelor de vedere, dar şi să respingă orice acţiuni de violenţă care compromit siguranţa cetăţeanului şi soarta României.

Coaliţia s-a reunit, luni, la Guvern pentru a discuta despre protestele organizate în ultimele zile în special în Bucureşti.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici