Boc: Plecarea Nokia va influenţa prognoza de creştere economică a României

Premierul Emil Boc a declarat, sâmbătă, că plecarea Nokia din Cluj influenţează prognoza de creştere economică a României pentru anul viitor, iar Guvernul încearcă să minimizeze cât se poate acest lucru.

569 afișări
Imaginea articolului Boc: Plecarea Nokia va influenţa prognoza de creştere economică a României

Boc: Plecarea Nokia va influenţa prognoza de creştere economică a României (Imagine: Mircea Rosca/Mediafax Foto)

Întrebat pe centura ocolitoare a municipiului Cluj-Napoca, Vâlcele - Apahida, dacă plecarea Nokia din Cluj va influenţa prognoza de creştere economică a României pentru anul viitor, premierul a răspuns afirmativ.

"Da, răspunsul este afirmativ. Tot ce se întâmplă în Europa şi în lume ne afectează pentru anul viitor. Nokia este consecinţa acestor evoluţii din Europa şi din lume şi căutăm să minimizăm cât putem de mult acest lucru, să atragem noi investiţii şi să le dezvoltăm pe cele existente astfel încât creşterea economică să nu mai fie afectată", a spus Boc.

Prim-ministrul a adăugat că reformele mari structurale au fost făcute în România şi că acestea trebuie să fie finalizate.

"Acum trebuie să punem accent total şi major pe ceea ce înseamnă fiecare loc de muncă din România. Mă voi ocupa de susţinerea tuturor investiţiilor străine sau autohtone din România", a afirmat premierul.

Întrebat când a aflat despre decizia Nokia de a închide fabrica din Jucu, premierul a răspuns că decizia "a fost foarte rapidă şi luată într-un interval scurt".

"La momentul luării deciziei am ştiut", a spus Boc.

Grupul finlandez Nokia a anunţat, joi, că va închide fabrica de la Jucu, judeţul Cluj, în cadrul unui program de eficientizare şi reducere a costurilor, iar 2.200 de angajaţi îşi vor pierde locurile de muncă, deoarece unităţile de producţie de mare volum din Asia sunt mai eficiente pentru grupul finlandez. Procedurile de închidere a fabricii vor fi derulate până la sfârşitul anului.

Nokia a început producţia de telefoane mobile la fabrica din Jucu în februarie 2008, investiţia în fabrică ridicându-se la 60 de milioane de euro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici