Boc: Proiectul China Town este binevenit, eu am inaugurat o investiţie, nu un act de comerţ

Investiţia la China Town este binevenită, dar firmele din incintă trebuie să respecte legea şi să răspundă pentru nereguli, a declarat, marţi, premierul Emil Boc, adăugând că la acest complex, unde Garda Fiscală a descoperit acte de evaziune, el personal a inaugurat o investiţie, nu un act de comerţ.

343 afișări
Imaginea articolului Boc: Proiectul China Town este binevenit, eu am inaugurat o investiţie, nu un act de comerţ

Boc: Proiectul China Town este binevenit, eu am inaugurat o investiţie, nu un act de comerţ (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

"Investiţia este binevenită, dar legea trebuie respectată de toţi, indiferent că sunt cetăţeni români sau de altă naţionalitate. Eu nu am fost acolo la un act de comerţ, ci am vrut să inaugurez o investiţie. Cine o derulează trebuie să răspundă conform legii", a spus Boc, întrebat de jurnalişti cum comentează că unele firme din incinta acestui complex, pe care l-a inaugurat personal, au fost surprinse cu acte de evaziune fiscală.

Complexul comercial a fost inaugurat, în urmă cu o săptămână, la Afumaţi, în apropiere de Bucureşti, în urma unei investiţii de 27 milioane euro aparţinând companiei China Town România, controlată de investitori chinezi.

La deschidere a fost prezent şi premierul Emil Boc.

Ulterior, presa a relatat însă că magazinele respective vând fără să deţină case de marcat şi fără să emită bonuri fiscale.

La două zile după inaugurare, Garda Financiară Bucureşti a declanşat un control inopinat pentru a verifica dacă firmele din complexul comercial respectă toate cerinţele legale. În urma controlului, Garda a aplicat amenzi de 55.000 lei, a suspendat activitatea a două societăţi, iar cinci standuri au fost sigilate pentru continuarea verificărilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici