Boc: Ţările care sunt în acord cu FMI ar trebui să nu contribuie la fondul suplimentar

România nu va fi obligată să contribuie la capitalizarea FMI, deoarece se află printre ţările care au acord cu instituţia financiară, a declarat vineri premierul Emil Boc, precizând că îşi susţine afirmaţia pe datele actuale, dar că trebuie aşteptate concluzia liderilor UE.

651 afișări
Imaginea articolului Boc: Ţările care sunt în acord cu FMI ar trebui să nu contribuie la fondul suplimentar

Emil Boc (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Declaraţiile premierului la RRA:

  • Fac apel public la liderii opoziţiei să voteze revizuirea Constituţiei cel puţin pentru Parlament unicameral şi reducerea numărului de parlamentari şi maxim 60% datorie publică şi maximul de deficit decis la nivelul UE. Dacă ei votează, aceste lucruri se realizează.

  • Bugetul Sănătăţii are o creştere, pentru că ştim că sănătatea este extrem de importantă. Pe 15 decembrie va fi finalizată Biblioteca Naţională.

  • Probabil Marea Britanie va rămâne singura ţară care nu va opta pentru aplicarea regulilor stricte.

  • Ca să fim siguri că datoriile nu mai cresc, ci coboară, trebuie aplicate reguli financiare stricte. Avantajul României este că nu mai trebuie să facă eforturi bugetare suplimentare.

  • O ţară supraîndatorată nu mai este o ţară suverană. Din acest punct de vedere este un act de patriotism să ai o datorie publică redusă, cum are România. Asta nu înseamnă că trăind în UE nu trebuie să respecţi regulile jocului dacă vrei să fii parte din acel club. România optează să intre în zona euro în 2015. Drumul spre prosperitate coincide cu drumul spre UE, cu condiţia ca regulile jocului să fie respectate de toţi.

  • Antonescu şi Ponta vor să facă aceeaşi politică populistă care a dus Europa pe marginea prăpastiei.

  • Pieţele financiare se uită la deciziile politicienilor, pentru că ei au dus ţările la ritmuri de îndatorare foarte mari. Criza a fost generată de politici iresponsabile şi populiste ale politicienilor.

  • Germania nu a reuşit să ia întreaga sumă pe care a dorit-o pentru a finanţa datoria publică. Antonescu şi Ponta nu pricep ce se întâmplă în lume şi propun să mărim deficitul cu 4% din PIB în 2012, când UE vorbeşte de deficit de 0,5%. Nu se mai poate trăi pe datorie, trebuie să munceşti înainte de a primi recompensă.

  • Atunci când ai creştere economică trebuie să ai cât mai puţine datorii şi deficite mici.

  • Ţările care sunt în acord cu FMI nu contribuie la acest fond suplimentar. România nu ar trebui să contribuie la această sumă de 50 de miliarde de euro, dar vom aştepta concluziile UE pentru a vedea dacă se menţine acest punct de vedere.

  • Soluţia care pare că se conturează este cea a unui acord interguvernamental pentru susţinerea unei "reguli de aur". Vom vedea la sfârşitul Consiliului care sunt statele care vor opta pentru acest acord.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici