Boc va avea, sâmbătă, prima întâlnire cu experţii FMI din actuala misiune de evaluare

Premierul Emil Boc va avea, sâmbătă, o întrevedere cu experţii Fondului Monetar Internaţional (FMI), aceasta fiind prima întâlnire a primului-ministru cu reprezentanţii Fondului din actuala misiune de evaluare, au declarat, agenţiei MEDIAFAX, surse ministeriale.

18 afișări
Imaginea articolului Boc va avea, sâmbătă, prima întâlnire cu experţii FMI din actuala misiune de evaluare

Boc va avea, sâmbătă, prima întâlnire cu experţii FMI din actuala misiune de evaluare (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Preşedintele Traian Băsescu a anunţat joi seară că, în urma negocierilor cu FMI, autorităţile române au ales soluţia reducerii salariilor bugetare cu 25%, a pensiilor cu 15% şi să scadă "masiv subvenţiile", în loc de majorarea semnificativă a principalelor taxe, respectiv cota unică şi TVA. Şeful statului a menţionat şi că ajutorul de şomaj va scădea cu 15%.

România are în derulare un acord de împrumut extern cu FMI, UE şi alte instituţii financiare internaţionale în valoare de 20 miliarde euro. O misiune FMI se află în această săptămână la Bucureşti pentru cea de-a patra evaluare a derulării programului economic care condiţionează împrumuturile.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici