Boc vrea mai multe acţiuni de control pentru combaterea evaziunii fiscale

Premierul Emil Boc a cerut miniştrilor de Finanţe şi de Interne să prezinte măsuri pentru combaterea evaziunii fiscale, cu accent pe "marea evaziune", precum şi intensificarea acţiunilor de control realizate cu participarea de echipe mixte formate din reprezentanţi ai tuturor instituţiilor implicate.

222 afișări
Imaginea articolului Boc vrea mai multe acţiuni de control pentru combaterea evaziunii fiscale

Boc vrea mai multe acţiuni de control pentru combaterea evaziunii fiscale (Imagine: Andrei Alex Moise/Mediafax Foto)

Solitările au fost formulate de premier în şedinţa comitetului interministerial pentru combaterea evaziunii fiscale, organizată, vineri, la Palatul Victoria, transmite Guvernul.

La şedinţă au participat miniştrii de Finanţe şi Interne, reprezentanţi ai Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală, Autorităţii Naţionale a Vămilor şi ai Inspectoratului General al Poliţiei Române.

Comitetul interministerial a fost constituit la începutul anului 2010, pentru a rezolva săptămânal sesizările privind evaziunea fiscală şi a identifica modalităţi de eliminare a fenomenului.

Periodic, premierul organizează întâlniri cu membrii acestui comitet pentru a le transmite solicitări cu caracter general.

În şedinţa de miercuri a Guvernului, premierul a arătat că unul dintre obiectivele pentru acest an este combaterea evaziunii fiscale în special în domeniul accizelor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici