Bosch ar putea investi la Cluj. Negocierile au ajuns la Consiliul Judeţean

Preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Alin Tişe, a anunţat, vineri, că autorităţile judeţene sunt în discuţii cu concernul Bosch pentru o investiţie în judeţ, într-unul din parcurile Tetarom.

1297 afișări
Imaginea articolului Bosch ar putea investi la Cluj. Negocierile au ajuns la Consiliul Judeţean

Bosch ar putea investi la Cluj. Negocierile au ajuns la Consiliul Judeţean

Alin Tişe a declarat, vineri, într-un briefing de presă, că în prezent au loc probe de sol şi se analizează locaţia şi posibilitatea de investiţie în această zonă industrială.

"CJ Cluj este în discuţii şi în analiză cu un investitor strategic important. Face parte din cercul restrâns de locaţii analizate de concernul Bosch. Locaţia este parcul industrial Tetarom, zona industrială. În prezent, se efectuează probe de sol şi se analizează locaţia şi posibilitatea de investiţie în această zonă industrială", a spus Tişe, care a precizat că nu poate oferi alte informaţii fără acordul Bosch.

Tişe a precizat că noua investiţie nu are legătură cu Nokia.

Grupul finlandez Nokia a anunţat, joi, că va închide fabrica de la Jucu, judeţul Cluj, în cadrul unui program de eficientizare şi reducere a costurilor, iar 2.200 de angajaţi îşi vor pierde locurile de muncă, deoarece unităţile de producţie de mare volum din Asia sunt mai eficiente pentru grupul finlandez.

Procedurile de închidere a fabricii vor fi derulate până la sfârşitul anului.

Joi seara, după o şedinţă specială a Guvernului, consilierul economic al premierului, Andreea Paul-Vass, a declarat că Executivul este în fază avansată de negocieri cu zece companii pentru a atrage investiţii complementare în judeţul Cluj şi a compensa astfel pierderile generate de închiderea fabricii Nokia de Jucu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici