BRD prinde viteză, implementând sistemul de plăţi interbancare instant

BRD Groupe Societe Generale şi-a adăugat în portofoliu serviciul de plăţi instant, începând de luni, devenind astfel a opta bancă de pe piaţa locală care implementează soluţia prin intermediul căreia clienţii pot plăti şi primi bani în maximum 10 secunde.

818 afișări
Imaginea articolului BRD prinde viteză, implementând sistemul de plăţi interbancare instant

BRD prinde viteză, implementând sistemul de plăţi interbancare instant

”Prin lansarea serviciului de plăţi instant, BRD face astăzi încă un pas înainte pe drumul unui customer journey complet digitalizat şi adaptat la ritmul vieţii de zi cu zi a clienţilor noştri, cu o evoluţie calitativă importantă privind rapiditatea uneia dintre cele mai importante categorii de operaţiuni bancare: plăţile. Ne îndeplinim astfel încă o promisiune faţă de clienţii noştri, după o evoluţie care cuprinde, între altele, deschiderea la distanţă a conturilor, tokenizarea cardurilor prin Apple şi Google Pay sau procesul de creditare digitală 100% la distanţă.

De asemenea, lansarea acestui nou serviciu marchează încă o etapă în procesul de maturizare a platformei YOU BRD”, spune François Bloch, CEO-ul BRD Groupe Société Générale, citat de ZF.

Infrastructura pentru procesarea plă­ţilor a fost dezvoltată de către Trans­­fond, operatorul Casei de Com­pen­­sare Automată a plăţilor inter­­ban­care, în colaborare cu băn­cile co­mer­ciale, Asociaţia Română a Băn­cilor, care este administratorul sche­mei na­ţionale de plăţi şi BNR, care este su­pra­veghetorul schemelor de plăţi.

În cadrul implementării proiectului, BRD Groupe Société Générale a colaborat cu compania Montran, dezvoltatorul sistemului de plăţi instant administrat şi operat în România de către TRANSFOND.

”În context general, considerând evoluţia industriei de plăţi europene şi globale din ultima perioadă, adoptarea generalizată a standardului instant pentru plăţile de retail se dovedeşte o certitudine.” , adaugă Sabin Carantină, Director General TRANSFOND.

În perioada aprilie 2019 - august 2022, serviciul Plăţi Instant în lei a funcţionat la întreaga sa capacitate, înregistrând o disponibilitate totală de peste 99,9%. Din punct de vedere al volumelor de plăţi, serviciul a procesat în primul semestru al acestui an de peste patru ori mai multe tranzacţii decât în perioada similară a anului trecut, iar tendinţa este una de permanentă creştere. Efectul de reţea amplifică adresabilitatea serviciului, odată cu înrolarea unei noi instituţii financiare, ajungându-se ca orice deţinător de cont să aibă posibilitatea de a plăti instant.

Durata unui transfer instant este de maximum 10 secunde între cele două conturi - aparţinând unor bănci diferite, conform regulilor schemei de plată. În practică, durata reală a transferului între bănci se încadrează în circa 4 secunde.

Serviciul este oferit persoanelor fizice sau juridice, deţinătoare de cont bancar iar valoarea individuală a unei plăţi instant se situează sub 50.000 lei. Singura condiţie care trebuie îndeplinită pentru a beneficia de plăţile instant este ca serviciul să fie oferit de către băncile celor doi participanţi la procesul de plată.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici