Bugetul alocat programului "rabla" din SUA, epuizat într-o lună

Guvernul Statelor Unite a anunţat că va suspenda luni programul "Bani pentru Rable", bugetul de trei miliarde de dolari alocat măsurii de stimulare a vânzărilor pe piaţa auto fiind epuizat la numai o lună de la lansarea iniţiativei.

20 afișări
Imaginea articolului Bugetul alocat programului "rabla" din SUA, epuizat într-o lună

Bugetul alocat programului "rabla" din SUA, epuizat într-o lună (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Autorităţile din SUA au oferit, de la 24 iulie, o subvenţie de 4.500 de dolari fiecărui american care a achiziţionat un autoturism nou, economic, casând unul vechi.

Programul se va încheia luni, 24 august, la 20:00, ora Washingtonului, iar orice client care doreşte o primă de casare trebuie să depună dosarul şi cererea de a fi admis în program până la acest termen.

Măsura a oferit un sprijin substanţial industriei auto americane, afectată sever de recesiune şi de criza financiară, şi este una dintre cele mai populare iniţiative ale administraţiei Obama.

În ultimele săptămâni, atât Ford Motor, cât şi General Motors (GM), cei mai mari constructori de automobile din SUA, au majorat ţintele de producţie, iar GM a chemat angajaţii la ore suplimentare pentru a face faţă cererii.

Tutuşi, natura temporară a programului ridică întrebări în ceea ce priveşte perspectivele pieţei auto în următoarele luni, fiind aşteptate scăderi puternice ale vânzărilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici