Bulgaria a suspendat fonduri europene de 96 milioane euro destinate IMM-urilor

Ministerul bulgar al Economiei şi Energiei a suspendat furnizarea unor fonduri europene în valoare de 96 de milioane de euro destinate îmbunătăţirilor tehnologice la 142 de firme mici şi mijlocii, din cauza numărului mare de reclamaţii referitoare la procesul de evaluare, transmite Novinite.

145 afișări
Imaginea articolului Bulgaria a suspendat fonduri europene de 96 milioane euro destinate IMM-urilor

Bulgaria a suspendat fonduri europene de 96 milioane euro destinate IMM-urilor (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Directorul general pentru fonduri europene şi competitivitate din Minister, Eli Miluşeva, a declarat luni, într-o conferinţă de presă, că nu va semna contractele în cadrul proiectului de retehnologizare a acestor companii.

Ea a precizat că fondurile nu vor fi pierdute, ci vor fi distribuite într-o serie de proiecte de creştere a eficienţei energetice şi dezvoltare a inovaţiilor.

Miluşeva a arătat că departamentul pe care îl conduce a primit peste 100 de reclamaţii şi informaţii privind neregulile înregistrate în procesul de evaluare, ceea ce a determinat-o să îşi anuleze decizia de aprobare a contractelor de retehnologizare.

Ea a explicat că cele mai mari nereguli, care au fost raportate procuraturii, se referă la telefoanele date de reprezentanţii comitetului de evaluare la unele companii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici