Bulgaria îşi extinde metroul cu fonduri UE alocate iniţial Dunării, după ce România a întârziat un studiu

Bulgaria va folosi o parte a fondurilor de 138 milioane leva (70 mil. euro) puse la dispoziţie de UE pentru consolidarea malului bulgăresc al Dunării ca să extindă reţeaua de metrou din Sofia, suma neputând fi utilizată în scopul iniţial întrucât România a întârziat elaborarea unui studiu de mediu.

235 afișări
Imaginea articolului Bulgaria îşi extinde metroul cu fonduri UE alocate iniţial Dunării, după ce România a întârziat un studiu

Bulgaria îşi extinde metroul cu fonduri UE alocate iniţial Dunării, după ce România a întârziat un studiu (Imagine: Andrei Pungovschi/Arhiva Mediafax Foto)

O parte a fondurilor europene respective, accesate prin Programul Operaţional de Transport destinat îmbunătăţirii transportului pe Dunăre, vor fi folosite la construcţia unei linii de metrou care va lega bulevardul Ţarigradsko Şose de aeroportul internaţional Sofia, a declarat, joi, secretarul de stat din Ministerul Transporturilor Ivailo Moskovski.

Oficialul bulgar nu au oferit detalii despre studiul de mediu care trebuia întocmit de autorităţilor române.

Bulgaria a anunţat în februarie că executivul european alocă fonduri de 250 milioane de euro pentru construcţia metroului. Primăria Sofiei avea, însă, nevoie de finanţare suplimetară pentru alte două extinderi ale actualei reţele, pentru care spera, de asemenea, să atragă finanţare europeană, potrivit Novinite.

Metroul din Sofia a fost inaugurat în 1998 şi are în prezent un singur tronson. Un al doilea tronson ar putea fi lansat la jumătatea anului următor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici