Bulgaria şi România urgentează proiectul gazoductului Ruse-Giurgiu

Bulgaria şi România urgentează proiectul de construcţie a gazoductului Ruse-Giurgiu, care va interconecta reţelele de profil din cele două ţări, transmite Novinite.

17 afișări
Imaginea articolului Bulgaria şi România urgentează proiectul gazoductului Ruse-Giurgiu

Bulgaria şi România urgentează proiectul gazoductului Ruse-Giurgiu (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Companiile Bulgartransgaz şi Transgaz Mediaş au finalizat partea tehnică a proiectului, care va avea un ritm mai rapid decât cel anunţat iniţial şi va intra în faza de investiţie până la sfârşitul anului, astfel încât să poată fi finanţat cu fonduri europene, conform sursei citate.

Bulgaria consideră că această conexiune reprezintă o oportunitate pentru diversificarea surselor de aprovizionare cu gaze.

Uniunea Europeană a alocat în total acestui proiect 8,9 milioane de euro, prin Programul energetic european pentru redresare economică, fonduri care vor fi repartizate celor două companii în funcţie de valoarea investiţiei din fiecare ţară.

Gazoductul va avea o lungime de 23,8 kilometri şi o capacitate maximă de 1,5 miliarde de metri cubi de gaze pe an.

Conducta va avea pe teritoriul românesc o lungime de 8,4 kilometri.

Valoarea totală estimată a proiectului (cu valori eligibile pentru cofinanţare europeană) este de 23,8 milioane euro, din care Transgaz trebuie să aibă o contribuţie de 10 milioane de euro şi Bulgartransgaz de 13,7 milioane euro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici