Bursă: SelfPay, companie care administrează terminalele cu plată cu acelaşi nume, a încheiat 2023 cu un profit net de 11 mil. lei şi afaceri de 185 mil. lei. Compania anunţă că a procesat tranzacţii de 1 mld. euro

127 afișări
Imaginea articolului Bursă: SelfPay, companie care administrează terminalele cu plată cu acelaşi nume, a încheiat 2023 cu un profit net de 11 mil. lei şi afaceri de 185 mil. lei. Compania anunţă că a procesat tranzacţii de 1 mld. euro

Compania SelfPay, care deţine cea mai mare reţea de terminale de tip self-service din România, cu peste 10.500 de staţii de plată şi care are o emisiune de obligaţiuni de 3 mil. euro listată la Bursa de Valori Bucureşti, a anunţat un profit net de 10,8 mil. lei în 2023, plus 188% faţă de anul precedent. Cifra de afaceri a urcat cu 23% la 185 mil. lei, potrivit unui raport transmis BVB.

În ceea ce priveşte valoarea totală a tranzacţiilor procesate prin Staţiile de Plată (inclusiv tranzacţiile derulate prin aplicaţia mobilă SelfPay Now), aceasta a urcat în 2023 cu 29,4% faţă de anul precedent, până la 5,248 miliarde de lei, depăşind astfel pragul de un miliard de euro, notează compania.

Datele sunt deocamdată neauditate, rezultatele definitive vor fi raportate de companie către BVB la finalul lunii aprilie 2024, acolo unde compania este listată din 2021 în urma unei emisiuni de obligaţiuni corporative care vor ajunge la maturitate în 2026.

Potrivit cifrelor comunicate de SelfPay, compania a înregistrat în 2023 marjă EBITDA de 20,4 mil. de lei, comparativ cu 9,1 mil. de lei în anul anterior, reprezentând o creştere de 123,7%.

„Aceste rezultate se datorează în principal investiţiilor realizate în extinderea reţelei de Staţii de Plată SelfPay la nivel naţional şi internaţional, dezvoltării unor noi categorii de servicii şi produse destinate utilizatorilor, precum şi creşterii notorietăţii şi a încrederii utilizatorilor în soluţiile oferite de companie ”, spune Adrian Badea, CEO SelfPay.

Cu cele peste 10.500 de staţii de plată operaţionale în România, la care se adaugă reţelele lansate în Irlanda şi Franţa, SelfPay îşi continuă strategia de extindere la nivel naţional şi internaţional a prezenţei sale fizice, în acelaşi timp cu dezvoltarea operaţiunilor digitale prin aplicaţia SelfPay Now.

Lansată în 2022, SelfPay Now a înregistrat o creştere a numărului de utilizatori, de la circa 86.000 la finalului primului an calendaristic de funcţionare la aproape 300.000 la sfârşitul lui 2023. „Extinderea masivă a bazei de utilizatori ai aplicaţiei este reflectată şi în numărul de tranzacţii, care a crescut de peste patru ori în 2023 faţă de anul precedent”, spune Adrian Badea.

În prezent, Staţiile de Plată SelfPay pun la dispoziţia consumatorilor peste 260 de servicii de plată, de la reîncărcarea cartelelor telefonice preplătite la plata facturilor, a taxelor şi impozitelor, a ratelor la credite, a rovinietei, a biletelor la loto sau la evenimente.

Cel mai recent serviciu lansat de companie este posibilitatea de alimentare cu numerar, la oricare dintre cele aproape 2.000 de Staţii de Plată SelfPay din Capitală şi judeţul Ilfov, a cardurilor STB utilizate în reţeaua de transport public din Bucureşti. Acesta este primul astfel de serviciu pe care SelfPay îl lansează în domeniul transportului urban.

Potrivit unui studiu realizat de SelfPay în trimestrul al treilea al anului trecut, unul din cinci români îşi achită facturile la un terminal de plăţi. În rândul persoanelor care utilizează Staţiile de Plată SelfPay, cel mai frecvent utilizată funcţie este plata facturilor (36%). A doua opţiune în ordinea preferinţelor este plata taxelor şi impozitelor – de la impozite locale la taxe pentru paşaport, pentru eliberarea permisului de conducere, etc. – preferată de 12% dintre respondenţi, potrivit raportului publicat la BVB.

Finanţarea companiei are o dobândă de 5,5% pe an. Broker a fost BT Capital Partners.

Potrivit celui mai recent raport anual, cel aferent anului 2022, din acţionariatul companiei fac parte Recasner Limited (99,99%), o companie înregistrată în Cipru, deţinută în proporţie de 73% de către Butnaru Management and Consulting SRL, 20% de către Mado Center SRL, 5% de către Radu Tudor Vasile şi 2% de catre E-PAY CONSULTING SRL.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici