Bursele europene au deschis în scădere, afectate de tensiunile din Coreea

Bursele europene au deschis marţi în scădere, afectate de un potenţial conflict militar între Coreea de Nord şi Coreea de Sud, în timp ce programul de finanţare externă pregătit de FMI şi UE pentru Irlanda nu a calmat temerile legate de datoriile statelor din zona euro.

14 afișări
Imaginea articolului Bursele europene au deschis în scădere, afectate de tensiunile din Coreea

Bursele europene au deschis în scădere, afectate de tensiunile din Coreea (Imagine: Arhiva ediafax Foto/AFP)

Indicele pan-european de referinţă FTSEurofirst 300 a coborât cu 0,5% până la ora 8:05 GMT (10:05 ora României), după ce a închis luni în scădere cu 0,8%.

"E un cocktail de îngrijorări care preocupă investitorii, iar în capul listei găsim Coreea şi Irlanda. Asia este văzută în mare măsură ca regiunea de creştere. Un război în regiune este cel mai puţin dorit lucru din perspectiva investitorilor", comentează un analist londonez.

Investitorii urmăresc atent şi situaţia din Irlanda, unde a început un conflict politic după ce guvernul "a provocat opoziţia să îndrăznească să blocheze" bugetul de austeritate de care depinde împrumutul de urgenţă de la UE şi FMI, notează Reuters.

Pieţele nu sunt convinse că sprijinul acordat Irlandei va preveni intrarea altor state puternic îndatorate din zona euro în criză şi alte eventuale bailout-uri.

Scăderea din debutul şedinţei bursiere de pe pieţele europene este condusă de acţiunile companiilor miniere, după deprecierea puternică a cotaţiilor metalelor ca urmare a tensiunilor din peninsula Coreeană.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici