Bursele scad, petrolul creşte după informaţiile privind interzicerea livrărilor din Rusia

Bursele internaţionale se prăbuşesc luni, în timp ce preţul petrolului a ajuns la cel mai ridicat nivel din ultimii 13 ani, ceea ce ridică temeri legate de o nouă creştere a inflaţiei care ar putea afecta economia mondială, scrie CNN.

826 afișări
Imaginea articolului Bursele scad, petrolul creşte după informaţiile privind interzicerea livrărilor din Rusia

În Asia, indicele Hang Seng din Hong Kong s-a scufundat cu până la 5% în tranzacţiile de dimineaţă. Indicele japonez Nikkei 225 s-a prăbuşit cu 3,6%. Indicele Kospi din Coreea de Sud a scăzut cu 2,5%. Indicele Shanghai Composite din China a pierdut 1%.

Pe piaţa americană, contractele futures ale Dow Jones au scăzut cu 450 de puncte, sau 1,3%. Contractele futures S&P 500 şi Nasdaq au scăzut cu 1,6% şi, respectiv, 2%.

Preţul petrolului creşte: utimele turbulenţe au apărut în timp ce contractele futures pe ţiţei din SUA au crescut cu peste 7%, ajungând la 124,17 dolari pe baril, cel mai ridicat nivel din august 2008. Ţiţeiul Brent a urcat, de asemenea, la cel mai ridicat nivel din 2008, cu 8%, la 127,66 dolari pe baril.

Preţul petrolului a urcat şi mai mult după ce secretarul de stat american Antony Blinken a declarat duminică, într-un interviu acordat CNN, că Statele Unite lucrează cu aliaţii săi din Europa pentru a analiza posibilitatea de a interzice importurile de petrol rusesc, într-un efort de a pedepsi şi mai mult ţara.

"În cazul unei eventuale implementări [a interdicţiei], măsura va exacerba şi mai mult dezechilibrul dintre cerere şi ofertă pe o piaţă petrolieră deja tensionată", a scris Yeap Jun Rong, strateg de piaţă la IG Group.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
burse,
petrol,
evoluţii

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici