Căderi puternice ale burselor din Europa şi SUA, din cauza estimărilor privind economia mondială

Indicele Dow Jones Industrial Average (DJIA), care urmăreşte cele mai puternice 30 de companii americane, a pierdut 3,5% în şedinţa de tranzacţionare de joi, iar în Europa, bursele din Franţa şi Germania au închis cu scăderi de 5%. Standard&Poor's 500, indicele celor mai mari 500 de companii de pe Wall Street s-a depreciat cu 3,2%, în timp ce piaţa Nasdaq a coborât cu 3,25%.

265 afișări
Imaginea articolului Căderi puternice ale burselor din Europa şi SUA, din cauza estimărilor privind economia mondială

Economia zonei euro se află în pragul recesiunii. Ce poate face România în faţa unei noi crize

Căderile puternice, determinate de pesimismul investitorilor ca urmare a măsurilor neconvingătoare de stimulare a economiei americane anunţate de Fed, dar şi a estimărilor tot mai proaste privind creşterea economică mondială, au determinat intrarea indicilor globali în ceea ce se cheamă tehnic o piaţă bear (urs).

"Dacă indicele S&P 500 ar mai trebui să scadă la 1.090 de puncte pentru a intra oficial în zona pieţei bear, acţiunile globale conduse de slăbiciunile din Europa şi Asia se află acum oficial într-o piaţă bear", arată analiştii firmei de brokeraj Bespoke Investment Group.

Citeşte mai multe despre căderile de pe bursă pe www.zf.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici