Cât a vândut H&M în Romania, de la deschidere până la sfârşitul anului 201

Retailerul suedez Hennes & Mauritz (H&M) a avut în România vânzări de 331 milioane de coroane suedeze (37,3 milioane de euro), inclusiv TVA, de la intrarea pe piaţă, în martie 2011, până în luna noiembrie, când se încheie anul fiscal al companiei.

405 afișări
Imaginea articolului Cât a vândut H&M în Romania, de la deschidere până la sfârşitul anului 201

Cât a vândut H&M în Romania, de la deschidere până la sfârşitul anului 201 (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

La sfârşitul lunii noiembrie, H&M avea o reţea de 11 magazine în România.

În intervalul septembrie-noiembrie, ultimul trimestru al anului fiscal, vânzările din România au totalizat 138 milioane de coroane (15,6 milioane de euro), potrivit raportului financiar al companiei.

Vânzările la nivel de companie au urcat de la 127 miliarde de coroane în anul fiscal anterior la 129 miliarde de coroane (14,6 miliarde de euro).

Profitul net a scăzut, însă, cu 15,5%, de la 18,7 miliarde de coroane la 15,8 miliarde de coroane (1,8 miliarde de euro), din cauza costurilor mai mari pentru bunurile comercializate şi a avansului cheltuielilor operaţionale.

În ultimul trimestru, vânzările au urcat de la 34,8 miliarde de coroane la 36,2 miliarde de coroane (4,1 miliarde de euro), iar profitul a coborât uşor, de la 5,5 miliarde de coroane la 5,36 miliarde de coroane (605 milioane de euro).

Perspectivele nesigure ale economiei globale afectează cererea de consum, iar iarna neobişnuit de călduroasă este responsabilă de creşterea stocurilor, a anunţat compania, citată de Reuters.

H&M, al doilea mare retailer de îmbrăcăminte la nivel mondial, obţine cea mai mare parte a veniturilor în Europa.

În timp ce principala piaţă a companiei, Germania, va evita probabil recesiunea în acest an, prognozele economice arată că situaţia se înrăutăţeşte pentru majoritatea ţărilor din zona euro.

H&M, cu aproximativ 2.500 de magazine la nivel global, a apelat la reduceri de preţuri pentru a dobândi cotă de piaţă şi s-a extins pe pieţele emergente, unde creşterea este mai rapidă.

Principalul rival al H&M la nivel mondial este compania spaniolă Zara, de asemenea prezentă în România.

Surse din piaţa de retail au declarat în ianuarie, pentru MEDIAFAX, că H&M va deschide alte cinci magazine în România în primăvara acestui an, în Iaşi, Arad, Craiova, Brăila şi Suceava.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici