Câţi angajaţi are fiecare judeţ? ZF: Încetinirea recrutării începe să se vadă la nivel de judeţe. Unele au înregistrat chiar o scădere

În Hunedoara, numărul mediu de angajaţi a scăzut cu mai mult de 1.600 de persoane în august 2023 faţă de aceeaşi lună din anul precedent. În Tulcea, în august, au fost cu circa de 400 de angajaţi mai puţini de la an la an, scrie ZF.

3050 afișări
Imaginea articolului Câţi angajaţi are fiecare judeţ? ZF: Încetinirea recrutării începe să se vadă la nivel de judeţe. Unele au înregistrat chiar o scădere

În Bucureşti şi în judeţe precum Ilfov, Cluj, Timiş, Iaşi şi Constanţa se vede deja o încetinire a ritmului de recrutare în august 2023 faţă de august 2022. În luna precedentă, dinamica recrutării din aceste judeţe era şi cu 1.000 de oameni mai mare decât în august. „Cred că a fost un an în care piaţa s-a răcorit puţin.”

Încetinirea ritmului de recrutare începe să se vadă şi în statisticile pe judeţe, astfel că în două judeţe se observă o scădere a numărului de angajaţi de la an la an, iar în judeţele care anterior erau „campionii” recrutării se vede o scădere a dinamicii de recrutare.

Astfel, datele de la INS centralizate de ZF arată că în Hunedoara numărul mediu de angajaţi a scăzut cu mai mult de 1.600 de persoane în august 2023 faţă de aceeaşi lună din anul precedent. De asemenea, în Tulcea, în august, au fost cu circa 400 de angajaţi mai puţini de la an la an.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici