Cazanciuc: Codul insolvenţei trebuie adoptat repede. Insolvenţa persoanelor fizice, separat

Ministrul Justiţiei, Robert Cazanciuc, a declarat, luni, că proiectul Codului insolvenţei elaborat de Guvern trebuie adoptat cât mai repede, arătând că subiectul insolvenţei persoanelor fizice trebuie tratat într-un proiect separat.

465 afișări
Imaginea articolului Cazanciuc: Codul insolvenţei trebuie adoptat repede. Insolvenţa persoanelor fizice, separat

Cazanciuc: Codul insolvenţei trebuie adoptat repede. Insolvenţa persoanelor fizice, separat (Imagine: Shutterstock)

"Proiectul Codului insolvenţei este un proiect prioritar pentru Ministerul Justiţiei. Am încercat să elaborăm un proiect care să aducă echilibru în societate, un document european în acord cu exigenţele europene şi cu specificul societăţii", a spus Cazanciuc, la dezbaterea publică organizată de Comisia juridică a camerei pe tema Codului insolvenţei.

Cazanciuc a arătat că speră să fie "dinamizate" dezbaterile pe acestă temă. "Ne dorim foarte mult acest proiect pentru sănătatea relaţiilor de afaceri pentru a-i încuraja pe cei oneşti", a adăugat Cazanciuc.

El a mai spus că discuţiile privind insolvenţa persoanelor fizice trebuie făcute destul de serios, nu în cadrul proiectului Codului insolvenţei. "În privinţa insolvenţei persoanelor fizice, discuţiile trebuie făcute destul de serios, nu în cadrul acestui proiect, în proiecte separate şi să adoptăm proiectul Codului insolvenţei aşa cum este el acum, urmând ca discuţiile pe persoane fizice să le facem într-un alt cadru", a mai arătat Cazanciuc, adăugând că este vorba de două filosofii diferite.

Preşedintele CSD, Adrian Bordea, a afirmat că practicienii şi judecătorii doresc acest Cod al insolvenţei şi că trebuie să fie o lege stabilă, deoarece instabilitatea poate să creeze o dificultate de aplicare.

Proiectul Codului insolvenţei se află în dezbaterea Comisiei juridice a Camerei Deputaţilor, fiind adoptat de Senat ca primă Cameră.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici