Ce are Ungaria şi n-are România

  • Ungaria instala reţele de gaze cu 60 de ani înaintea României
  • România are o reţea de conducte de gaze de două ori mai mică decât Ungaria
  • Ungurii s-au încălzit mai repede cu gaz pentru că nu aveau lemne sau cărbuni
5842 afișări
Imaginea articolului Ce are Ungaria şi n-are România

Ce are Ungaria şi n-are România/ Credit FOTO: Profimedia

42.300 de km de conducte de gaze avea România la finalul lui 2019, cu 874 de km mai mulţi decât în 2018. Cu o populaţie dublă, România nu are nici jumătate din capacitatea reţelei de gaze din Ungaria, care măsoară 100.000 de km. În ritmul actual de construcţie, ne-ar mai trebui 80 de ani să îi ajungem pe unguri, scrie Ziarul Financiar.

Ungurii instalau reţele de gaze cu 60 de ani înaintea României. Pentru ca au un relief plat, ei distribuiau încă de prin anii 1800 gaze către localităţi.

„Ungaria nu stă deloc bine nici în ceea ce priveşte masa lemnoasă pentru încălzirea, nici în ceea ce priveşte cărbunele, nici în ceea ce priveşte produsele petroliere. Ei au avut puţine alternative pentru a se încălzi. Şi una dintre alternative a fost gazul”, ne spune Dumitru Chisăliţă, preşedintele AEI (Asociaţia Energiei inteligente)

Potrivit acestuia, tot ce s-a construit în România s-a bazat pe cerere.

„În general, în România, aproape tot mediul urban este gazeificat. Tot ceea ce s-a construit în România, în ultimii 10 ani de zile, a fost o dezvoltare bazată pe cerere. În România nu a existat această tendinţă de folosire a gazelor manufacturate, decât în câteva localităţi mari cum a fost Bucureştiul, cum a fost Timişoara.”, a mai afirmat Dumitru Chisăliţă.

 

 

 

 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici