CE cere ca 18 state UE să returneze fondurile primite pentru agricultură

Comisia Europeană (CE) a decis, marţi, să recupereze de la 18 state membre fonduri pentru sectorul agricol în valoare de 214,6 milioane de euro, întrucât acestea au fost cheltuite fără respectarea reglementărilor Uniunii Europene (UE).

17 afișări
Imaginea articolului CE cere ca 18 state UE să returneze fondurile primite pentru agricultură

CE cere ca 18 state UE să returneze fondurile primite pentru agricultură (Imagine: Mediafax Foto)

Fondurile se vor întoarce la bugetul CE întrucât beneficiarii nu au respectat regulile stabilite la nivel comunitar pentru fondurile europene, iar statele membre, responsabile cu supravegherea investiţiei, nu au aplicat procedurile UE, se arată într-un comunicat al executivului european.

Potrivit Politicii Agricole Comune, CE supraveghează statele membre în administrarea fondurilor comunitare.

"Comisia menţine presiunea pentru a asigura cel mai bun control în privinţa cheltuirii banilor. Sistemul funcţionează mai bine ca niciodată şi ne vom strădui, în continuare, să îmbunătăţim lucrurile", a declarat comisarul pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală, Mariann Fischer Boel.

Astfel, urmează să fie recuperate fonduri de la Austria, Belgia, Cehia, Germania, Spania, Finlanda, Franţa, Marea Britanie, Grecia, Ungaria, Irlanda, Italia, Lituania, Malta, Olanda, Polonia, Portugalia şi Slovenia.

Cele mai importante sume urmează să fie returnate de Franţa (48,1 milioane de euro pentru anul fiscal 2007 şi 22,9 milioane de euro pentru 2006), Spania (31,7 milioane de euro), Olanda (16,6 milioane de euro), Ungaria (12 milioane de euro) şi Polonia (zece milioane de euro).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici