Ce creştere economică a avut România în primele 9 luni. Iată ce arată datele INS

Produsul Intern Brut a crescut în trimestrul III cu 0,3% faţă de trimestrul precedent, iar faţă de acelaşi trimestru din anul 2020, PIB a înregistrat o creştere cu 7,2% pe seria brută şi de 8,0% pe seria ajustată sezonier, conform unei estimări semnal a INS.

2966 afișări
Imaginea articolului Ce creştere economică a avut România în primele 9 luni. Iată ce arată datele INS

Ce creştere economică a avut România în primele 9 luni. Iată ce arată datele INS

În perioada 1.I-30.IX 2021, comparativ cu perioada corespunzătoare din anul 2020, Produsul intern brut a crescut cu 6,8%, serie ajustată sezonier, iar ca serie brută cu 7,1%.

Ca urmare a revizuirii seriei brute prin includerea estimării PIB pentru trimestrul III 2021 în seria trimestrială, seria ajustată sezonier a fost recalculată, fiind înregistrate modificări ale indicilor de volum comparativ cu a doua variantă provizorie a PIB pentru trimestrul II 2021, publicată în comunicatul de presă nr. 261 din 11 octombrie 2021.

Astfel, rezultatele trimestrului I 2021, comparativ cu trimestrul precedent, au fost revizuite de la 102,6% la 102,2%, iar rezultatele trimestrului II 2021, comparativ cu trimestrul precedent, au fost revizuite de la 101,9% la 101,5%.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
pib,
evolutie,
ins,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici